Back to All Events

ETERNAL PIECE ON DREAM AND REALITY / The Professional Amateurs (Reykjavík)


  • Tunglið Lækjargata Reykjavík, 101 Iceland (map)

ETERNAL PIECE ON DREAM AND REALITY takes place in an abstract spot, beyond time and space. What is more real; things that happen in people´s minds or out in the world? Are we really in sync? Who´s experience is this? Does anyone care?

Concept and direction: Steinunn Knútsdóttir
Text: The Ensemble
Set and costumes: Una Stígsdóttir

Video: Gígja Hólmgeirsdóttir

On stage: Aðalbjörg Árnadóttir, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Árni Pétur Guðjónsson, Hannes Óli Ágústsson, Kristjana Skúladóttir, Orri Huginn Ágústsson, Ólöf Ingólfsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson.

Artistic assistance: Gígja Hólmgeirsdóttir

When : Friday, August 28, 22:15 & Saturday, August 29, 22:15

WhereTunglið, Austurstræti 22a, above Grillmarkaðurinn

Duration: approximately 45 minuets

Ticket price : free of charge 

The collective The Professional Amateurs was founded in May 2005, a group of established artists interested in pushing borders and making theatre that is reflective by nature. The Professional Amateurs offer their audience progressive theatre free and independent in process, form and content. They neither regard their performances as entertainment nor a convenient product but rather as a dialog between actors and audience about relevant issues concerning the human nature and until this day have not accepted any admission fees. A retrospective of the collective´s work will be on display as part of LÓKAL and RDF

ÓDAUÐLEGT VERK UM DRAUM OG VERULEIKA

Fjórða verkið í röð Ódauðlegra sviðsverka um mannlegt eðli og tilvist. Verkið gerist á huglægum stað í tíma og rúmi. Hvort er það sem fer fram í huga fólks raunverulegra en það sem sannarlega hendir í raunheimum? Erum við öll í sömu vídd? Hver vegur það og metur hverju sinni? Hver upplifir?