Back to All Events

AN ETERNAL PIECE ON LOVE AND THE LACK OF IT / The Professional Amateurs (Reykjavík)


  • Borgarleikhúsið Listabraut Reykjavík, Capital Region Iceland (map)

An Eternal Piece on Love and the Lack of it, where is god?

In the ETERNAL PIECE ON LOVE AND THE LACK OF IT the Professional Amateurs invite the audience to think about love. The show has the form of a ceremony where illusion gives way to knowledge and the theatre come alive in the mind of the audience. The work is based on requested letters dealing with love in life, expectations, disappointment, heat and cold, the beginning and the end.

Author : Steinunn Knútsdóttir

Music: Ingibjörg Ýr Skarphéðinsdóttir

On stage:

Aðalbjörg Árnadóttir, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Árni Pétur Guðjónsson, Gígja Hólmgeirsdóttir, Hannes Óli Ágústsson, Jórunn Sigurðardóttir, Kristjana Skúladóttir, Magnús Guðmundsson, Orri Huginn Ágústsson, Ólöf Ingólfsdóttir, Ólafur Steinunn Ingunnarson, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Steinunn Knútsdóttir. Áslaug Edda Kristjánsdóttir, Benedikt Jens Magnússon, Dagur Máni Sunnuson, Dúna Pálsdóttir, Erlen Isabella Einarsdóttir, Eva Steinunn Harðardóttir, Freyja Gyðudóttir Gunnarsdóttir, Hrafn Sverrisson, Hugrún Lóa Kvaran, Inga Sóley Kjartansdóttir, Jóhannes Lárus Helgason, Katrín Nótt Birkisdóttir, Maja Meixin Aceto, Ólafur Steinar Ragnarsson, Ólína Stefánsdóttir, Ómar Atli Viggósson, Rannveig Gréta Gautsdóttir, Salka Grímsdóttir, Sunna Líf Arnarsdóttir og Telma Sól Sulem.    

Artistic assistance: Gígja Hólmgeirsdóttir

The collective The Professional Amateurs was founded in May 2005, a group of established artists interested in pushing borders and making theatre that is reflective by nature. The Professional Amateurs offer their audience progressive theatre free and independent in process, form and content. They neither regard their performances as entertainment nor a convenient product but rather as a dialog between actors and audience about relevant issues concerning the human nature and until this day have not accepted any admission fees. A retrospective of the collective´s work will be on display as part of LÓKAL and RDF

When : Wednesday August 26, 19:00, Thursday August 27, 18:00 & Sunday August 30, 19:00 (performed in English)

Where : Borgarleikhúsið/City Theatre, Listabraut, Reykjavík

Duration: approximately 60 minuets

Ticket price : free of charge

ÓDAUÐLEGT VERK UM ÁST OG ÁSTLEYSI hvar er guð? / Áhugaleikhús atvinnumanna

Nýjasta verkefni Áhugaleikhúss atvinnumanna í röð ódauðlegra verka fjallar um ástina. Sýningin er eins konar athöfn þar sem sannleikurinn er hafinn upp á stall, blekkingin verður að víkja og leikhúsið lifnar við í huga áhorfandans. Verkið er byggt á innsendum bréfum sem fjalla um ástina í lífinu, væntingar, vonbrigði, hita og kulda, upphaf og endi.