Back to All Events

CRISIS MEETING / Kriðpleir (Reykjavík)


Oscillating between anarchy, sit-com and Samuel Beckett, Kriðpleir Theater Group takes on different and – at times – completely unmanageable projects, driven by the members´ desperate longing for truth, social acceptance and respect.

This time Friðgeir Einarsson and his companions are in midst of writing a major application for the Arts Council. The guys have a deadline approaching, but being avid fans of open-door policies and the culture of sharing, they´ve decided to take time off to reveal their working methods during a series of short sessions.

"Crisis Meeting" is an introduction to the strange world of Kriðpleir; a golden opportunity for arts enthusiasts and professionals to level with the performers, watch them at work and contemplate on the mysterious ways of the performing arts.

Kriðpleir Theatre Group has produced 3 shows to date, starting with "The Block" in 2012 when hospitable theatermaker Friðgeir Einarsson invited people to his small apartment in the east of Reykjavík and introduced to them his fantastic plans for the neighbourhood. Rating this as an over-all positive experience, Einarsson felt ready to take on other and more complex tasks. A year later he showed up with his friends at the University of Iceland, lecturing on the wonders of the brain in "Tiny Guy" (2013) and the third project took Kriðpleir back in time: "Belated Inquiry" (2014) was an attempt to solve a 330 years old murder mystery, resulting in a particular mixture of documentary film-making and theatre.

Kriðpleir will perform "Tiny Guy" at steirischer herbst 2015 in Graz and the Culturescapes Festival in Basel this November.

On stage: Árni Vilhjálmsson, Friðgeir Einarsson & Ragnar Ísleifur Bragason

Off stage: Bjarni Jónsson

Concept & text: Kriðpleir

Design: Sigrún Hlín Sigurðardóttir

When : Thursday, August 27, 15:00 & 21:00, Sunday, August 30, 14:00

Where : Dansverkstæðið  - Dance Atelier, Skúlagata 30

Duration: 75 mins.

Ticket price: IKR  2.900

Performed in English 

kridpleir.com

Presented by LÓKAL

KRÍSUFUNDUR

Þessa dagana er leikhópurinn Kriðpleir önnum kafinn við að setja saman viðamikla umsókn til Leiklistarráðs. Umsóknarfresturinn er að renna út og hópurinn er undir nokkurri tímapressu. Kriðpleir er hins vegar í mun að halda góðu talsambandi við áhorfendur og meðlimir hópsins hafa því ákveðið að bjóða áhugasömum að fylgjast með æfingum sínum og fundahöldum.

Krísufundur Kriðpleirs er tækifæri til þess að öðlast innsýn í innra starf hópsins sem var tilnefndur til Grímunnar s.l. vor fyrir sýninguna, „Síðbúna rannsókn“!